Logo

Knihy plné emocí

Tajemství

Tajemství

Hughesová Kathryn

Tragická událost před čtyřiceti lety změní životy mnoha lidí. Přestože by chtěli zapomenout, jsou někteří z nich nuceni vrátit se zpátky. Aby zachránili život… Více >

Tištěná kniha 319 Kč 399 Kč - 20 %
E-kniha 271 Kč 339 Kč - 20 %
Ikona dárku
Kupte si knihu a získejte dárek - knížku ve stejné hodnotě od nás dostanete zdarma!
O knize Recenze O autorovi Další informace

O knize

Mary skrývá tajemství.

Před čtyřiceti lety učinila rozhodnutí, které navždy změnilo nejen její život, ale i život někoho, kdo je blízký jejímu srdci.

Beth hledá odpovědi. Nikdy nepoznala pravdu o svém původu a kořenech. Teď ji ale potřebuje znát. Když se jich dopátrá, může to zachránit její nemocné dítě, které nutně potřebuje pomoc. Když mezi matčinými věcmi objeví starý vybledlý novinový výstřižek, uvědomí si, že klíč k synově budoucnosti leží kdesi hluboko v její minulosti. Musí se vrátit tam, kde to všechno začalo, aby rozluštila tajemství.

Náhled knihy

Recenze

I u této knihy se mi potvrdilo, že KATHRYN HUGHES umí psát nádherné příběhy, které Vás vezmou za srdce. Z jejích knih byl vždy mým favoritem DOPIS, ale TAJEMSTVÍ ho sesadilo z první příčky. Při čtení si uvědomíte, jak je důležité znát své kořeny, historii své rodiny a jak těžký život mohou mít lidé, kteří toto nevědí a může jim to opravdu hodně zkomplikovat život, např. po zdravotní stránce. To bylo tak krásně napsané, tak precizně propracované, já jsem teď opravdu nešťastná, že už jsem tento příběh dočetla. Autorka mě vtáhla do děje tak moc, že se mi nechtělo knihu dočítat, na straně druhé jsem musela vědět, jestli skončí opravdu tak, jak jsem si myslela... 
Více na kniznistripky.cz

Autorka rozhodně ví, jak čtenáře do příběhu vtáhnout a za žádnou cenu nepustit. S každou novou stránkou se tvoří v hlavě čtenáře nové a nové otázky a my na ně mermomocí potřebuje nutně znát odpovědi. Velice mě oslovilo vrstvení děje ve dvou časových linkách – prolínání minulosti se současností, které s každou novu kapitolou odhaluje jednotlivé střípky mozaiky, jež se v závěru prolnou a vyústí ve zcela nečekané rozuzlení, kdy do sebe vše krásně zapadne. V tu chvíli čtenáři nezbývá nic než zaklapnout knihu, zakroutit hlavou a v duchu si říci: „Safra, to bylo skvělé“.
Celou recenzi najdete na lacultura.cz

Hlavním motivem románu Tajemství je otázka rodiny, rodičovství – zda krev opravdu není voda a zda lze navázat blízké vztahy tam, kde žádné nebyly. A také, může-li se matkou nazývat pouze ta, která dítě porodí, nebo je-li skutečným rodičem ta, která o dítě pečuje, podporuje ho, zahrnuje láskou a vychovává k tomu, aby z něj vyrostl dobrý člověk. Ukazuje se, že některá tajemství musí být odhalena, aby člověk mohl pochopit jednání svých blízkých a postavit se čelem budoucnosti. Kathryn Hughesová v Tajemství vystavěla silný lidský příběh. Její postavy mají jasné charaktery a vzorce chování, jsou uvěřitelné a pro čtenáře blízké.
Celou recenzi najdete na klubknihomolu.cz

O autorovi

Hughesová Kathryn

Kathryn Hughesová žije nedaleko Manchesteru, kde se také odehárává její první román s názvem Dopis. V současné chvíli je spisovatelkou na plný úvazek a pracuje na svých dalších knihách. Přečtete si v našem článku, co sama o sobě a své práci říká.

Další informace

Tištěná kniha

Formát / stran: 145×205, 336 stran
Datum vydání: 5. 11. 2021
ISBN: 978-80-271-1320-0

E-kniha

Velikost: 1.94 MB | 5.11 MB | 1.30 MB

Novinky