Logo

Knihy plné emocí

Krabička vzpomínek

Krabička vzpomínek

Hughesová Kathryn

Poučení z minulosti nám dává naději na lepší budoucnost. Příběh dvou žen, které dělí tři generace, ale přesto jsou přítelkyně, a o tom, že během sta letech si pro vás život dokáže připravit všemožná překvapení. Více >

Tištěná kniha 382 Kč 449 Kč - 15 %
E-kniha 306 Kč 382 Kč - 20 %
Ikona dárku
Kupte si knihu a získejte dárek - knížku ve stejné hodnotě od nás dostanete zdarma!
O knize Recenze O autorovi Další informace

O knize

Jenny slaví sté narozeniny a při té příležitosti rozjímá nad minulostí. Myšlenky se jí vrací především k dávným událostem, které doposud skrývala, protože na ně není zrovna hrdá.

Otevře krabičku, v níž si schovává vzpomínky na turbulentní časy, a rozhodne se podniknout cestu, která jí pomůže vyrovnat se s minulostí. Chce se vrátit do malebné vesničky v Itálii, která se stala němým svědkem tragických událostí.

Mladá ošetřovatelka Candice, která si plánuje zářivou budoucnost s láskou svého života, si stoletou stařenku oblíbí a navzdory generačním rozdílům se stanou přítelkyněmi. Candice se zájmem naslouchá Jennyinu vyprávění a moudrým radám – s jednou výjimkou.

Nechce slyšet pravdu o svém vztahu. Když se domlouvají, že bude Jenny na její cestě do Itálie doprovázet, ani jedna z nich netuší, jak moc si vzájemně ovlivní život a že stoletá moudrá žena může ještě zažít velké překvapení…

Náhled knihy

Recenze

Na autorku jsem slyšela jen samou chválu, proto, když se mi toto milé překvapení objevilo v balíčku, tak jsem byla nadšená a těšila se, jak na mě kniha zapůsobí.Co se postav týče, tak si určitě oblíbíte Jenny, která je na svůj věk velmi čilá a její smysl pro humor vás pobaví. Candice budete spíše litovat, protože je to taky taková milá osoba, která uvízla u manipulujícího přítele a vůbec si to neuvědomuje. Potěšilo mě, že i vedlejší postavy byly hodně dobře zpracované a čtenář si k nim může vytvořit vztah. Pokud hledáte oddechovou knížku, která ve vás vzbudí paletu emocí, je velmi čtivá a navíc se opírá o skutečné události, tak jste tady na správné adrese.
Celá recenze zde nasknizni-svet.blogspot.com

Jestliže máte rádi trochu sentimentální příběhy, v nichž se postupně odkrývají tajemství minulosti, ale současně se můžete dojímat nad vztahovými zvraty, pak se určitě do knih Kathryn Hughesové pusťte. Nezáleží na tom, po kterém z jejích románů sáhnete, pokaždé dostanete napínavý příběh a velkou dávku emocí. Mně osobně se Krabička vzpomínek pořádně zaryla do mysli a ještě dlouho bude doznívat její odkaz. Nejen to, že nikdy není pozdě na vyrovnání se s minulostí, ale také, že je přínosné naslouchat starým lidem. Možná už si pletou věci z přítomnosti a nerozumí technologiím, ale jejich zážitky z mládí stojí za vyslechnutí. Kdo ví, zda se právě v nich neskrývá nějaké moudro, poselství zrovna pro náš současný život…
Celá recenze na klubknihomolu.cz

O autorovi

Hughesová Kathryn

Kathryn Hughesová žije nedaleko Manchesteru, kde se také odehárává její první román s názvem Dopis. V současné chvíli je spisovatelkou na plný úvazek a pracuje na svých dalších knihách. Přečtete si v našem článku, co sama o sobě a své práci říká.

Další informace

Tištěná kniha

Formát / stran: 145×205, 384 stran
Datum vydání: 4. 11. 2022
ISBN: 978-80-271-3610-0

E-kniha

Velikost: 2.24 MB | 5.04 MB | 1.81 MB

Novinky