Logo

Knihy plné emocí

Štěstí voní jako chleba

Štěstí voní jako chleba

Maiová Pauline

Potřebuje láska dovolenou? Podle Mily ano, a tak se ocitne úplně sama v ospalé skotské vesnici. A protože na trápení je podle ní nejlepším lékem pečení, brzy se z jejích oken line lákavá vůně čerstvě upečeného chleba. Kdo by odolal? Více >

Tištěná kniha 407 Kč 479 Kč - 15 %
E-kniha 346 Kč 407 Kč - 15 %
Ikona dárku
Kupte si knihu a získejte dárek - knížku ve stejné hodnotě od nás dostanete zdarma!
O knize Recenze Další informace

O knize

Potřebuje láska dovolenou? Podle Mily ano. Celé týdny byla zamilovaná do Thea a on v ní vzbuzoval naděje. Pak ale zjistila, že je zasnoubený! Když ještě ke všemu zavřeli hotel, ve kterém pracovala, rozhodla se zmizet. Nabídka hlídat dům ve Skotsku přišla právě včas, a tak se Mila ocitla úplně sama v malé ospalé vesnici. Její romantické představy rychle začaly brát za své – nikdo s ní ani slůvko nepromluvil, počasí bylo nevyzpytatelné, a navíc široko daleko neprodávali pořádný chleba.
To nemohla nechat jen tak! Mila totiž vyrostla v otcově pekárně, a tak se hned mohla pustit do pečení. Z oken domu se linula taková vůně, že překonala odpor místních k cizince. Mila začala směňovat chléb za marmeládu, teplou šálu, jídlo v hospodě či jablka ze zahrádky. A když se v domě objevil pohledný syn majitelů Finley, propadla už kouzlu Skotska definitivně.

Náhled knihy

Recenze

Pokud jste natrefili na knihy Julie Caplinové a zaujaly vás, pak vám jistě padnou do oka i příběhy Pauline Maiové. Jsou totiž podobné v tom, že přináší oddech, toulky po různých půvabných místech světa a romantiku. Jejich nevýhoda spočívá v tom, že pak máte pořád chuť na něco dobrého k jídlu. Líbilo se mi, že autorka v této knize dávala důraz na samotné pečení, tedy přípravu surovin i těsta. Všechny ingredience důkladně smísila a vytvořila dílko příjemné pro dlouhé večery nebo když potřebujete dodat dávku poklidu.
Celá recenze na kultura21.cz

Kniha byla naprosto skvělá. Čtení jsem si užila od začátku až do konce. Miluji knihy o cestování, dobrém jídle a pití. Chléb je mým oblíbeným jídlem, který moc ráda peču ze svého vypěstovaného kvásku. Od této autorky jsem už jednu knihu četla a musím říci, že byla stejně krásná jako tato. Doporučím ji všem milovníkům chleba, Skotska, ale i všem romantickým duším. Na konci knihy jsou recepty, které určitě vyzkouším. V kuchyni trávím opravdu hodně času a takové výtečné muffiny musím upéct.
Celá recenze na kritiky.cz

Další informace

Tištěná kniha

Formát / stran: 145×205, 392 stran
Datum vydání: 27. 1. 2023
ISBN: 978-80-271-3820-3

E-kniha

Velikost: 2.08 MB | 19.05 MB | 0.80 MB

Novinky