Logo

Knihy plné emocí

Štěstí hřeje jako slunce

Štěstí hřeje jako slunce

Maiová Pauline

Carli pracuje v kavárně a splácí dluhy za studium, které nedokončila. Jednoho dne se na ni usměje štěstí v podobě nečekaného dědictví. Co si má ale počít se starou hračkářskou dílnou ve Florencii? Více >

Tištěná kniha 382 Kč 449 Kč - 15 %
E-kniha 325 Kč 382 Kč - 15 %
Ikona dárku
Kupte si knihu a získejte dárek - knížku ve stejné hodnotě od nás dostanete zdarma!
O knize Recenze Další informace

O knize

Carli je něco přes třicet a pracuje jako servírka v kavárně, kterou kdysi vedli její italští prarodiče. Na krku má dluhy za nedokončené studium architektury, a tak živoří v pronajatém pokoji a jediným světlým bodem v jejím životě je kamarádka Fritzi. Jednoho dne se ale Carli dozví, že zemřel stálý host kavárny Fabrizio a odkázal jí starou hračkářskou dílnu ve Florencii. Že by osud přece jen nabídl způsob, jak uniknout neuspokojivému životu v deštivém Marburku? Mohla by dílnu prodat, zaplatit dluhy, a třeba i dokončit školu.

Když se Carli ocitne ve Florencii, ucítí na kůži hřejivé paprsky italského slunce, toskánský vítr ve vlasech a ve vzduchu se mísící vůni bylinek, citronů, sladkého pečiva a skvělé kávy. Během vyklízení dílny objeví příběh dávné lásky, který jí pomůže pochopit spoustu věcí o sobě i své rodině. A pak si uvědomí, že už se nechce vrátit, protože možná právě tady a teď začíná prožívat úplně nový příběh…

Náhled knihy

Recenze

Román je dobrou volbou pro čtenářky, které mají rády klidná vyprávění odehrávající se v krásném prostředí – autorka děj zasadila do slunné Florencie. V knize nechybí popisné pasáže, které vám plně odhalí krásu míst, kde se vše podstatné odehrává. A právě tyto pasáže ve mně vyvolávaly obrovskou chuť cestovat. I já jsem chtěla potkávat temperamentní Italy, objevovat tamní skrytá zákoutí, vychutnávat si italskou kuchyni, zapíjet pizzu vychlazeným aperolem či skleničkou prosecca a sledovat zapadající slunce odrážející se od řeky Arno. Autorka často zachází do detailů, což vysvětluje, proč má kniha přes čtyři sta stran. Tempo vyprávění je tedy pomalejší. I tak je ale román čtivý: zápletka je vystavěna na jednom z oblíbených témat – odhalování tajemství jedné dávné lásky.
Celou recenze na klubknihomolu.cz

Pauline Mai napsala krásný letní příběh pro romanticky laděné čtenáře. Hřejivá romance je plná lásky, přátelství i nostalgie, vyzařující z nenápadné hračkářské dílny, v níž Carli při vyklízení najde artefakty vedoucí k velké osudové lásce, v níž figuroval zesnulý Fabrizio. Carli se rozhodne tajemný příběh rozplést a prožít svůj vlastní, úplně nový. Najde v něm lásku a přátelství?
Celá recenze na chrudimka.cz

Další informace

Tištěná kniha

Formát / stran: 145×205, 432 stran
Datum vydání: 19. 4. 2022
ISBN: 978-80-271-3457-1

E-kniha

Velikost: 1.89 MB | 5.18 MB | 1.20 MB

Novinky