Logo

Knihy plné emocí

Iluze pravdy

Iluze pravdy

Pravda je to, čemu jste ochotni uvěřit...

Vaněček Michal

V nedaleké budoucnosti je šéf odboru kybernetické kriminálky, plukovník Marek, téměř proti své vůli zatažen do spletité hry, v níž zjišťuje, že pravda prakticky neexistuje. Že téměř všechno, co se dá najít na internetu, prochází důslednou kontrolou, úpravami a zkreslováním. Kam až může zajít manipulace s informacemi? Více >

Tištěná kniha 49 Kč 249 Kč - 80 %
E-kniha 180 Kč 212 Kč - 15 %
Ikona dárku
Kupte si knihu a získejte dárek - knížku ve stejné hodnotě od nás dostanete zdarma!
O knize Recenze O autorovi Další informace

O knize

Strhující thriller z nedaleké budoucnosti. Šéf odboru kybernetické kriminálky, plukovník Marek, se chystá na odchod do penze. Těší se na klidné časy na svém statku v Posázaví. Před odchodem na odpočinek si nechá ještě odoperovat koleno u svého kamaráda ze studií. V nemocnici se však dějí podivné věci. Dojde k náhlému výpadku elektřiny, následně Marek dostává jiné prášky, než má. Poněkud zvláštním způsobem jej kontaktuje bývalá vedoucí oddělení informačního systému.

Marek je proti své vůli zatažen do spletité hry, v níž zjišťuje, že pravda prakticky neexistuje, že téměř všechno, co se dá najít na internetu, prochází důslednou kontrolou a zejména úpravami a zkreslováním. Zjišťuje, že pravda je pouze to, čemu jsou lidé ochotni uvěřit. Pouští se do posledního pátrání ve svém životě, kde jde jemu i poněkud excentrické šéfce nemocničního IT doslova o krk. Jedinou záchranou pro ně zůstává, že i jejich protivníci budou nuceni uvěřit tomu, co jim tito dva profesionálové připraví za realitu.

Příběh se odehrává v neurčitě nedaleké budoucnosti a vyvolává úvahy i obavy o tom, kam až může zajít manipulace s informacemi. 

Náhled knihy

Recenze

Doporučuji ji všem, kteří mají rádi kratší, napínavé příběhy! Za mě super rychlý příběh, který Vás chytne, a po dočtení ještě několik dní přemýšlíte o tématu, které je vyzdvihnuté v knize.
Celá recenze na Goodmoda.blog.cz

O autorovi

Ing. Vaněček Michal Ph.D., MBA

Michal Vaněček je autorem úctyhodné řady téměř třiceti knih povídek a pohádek. Ač to vypadá na první pohled zcela neslučitelně s pohádkami, jeho hlavní profesí jsou informační systémy.  Je spolumajitelem a ředitelem společnosti T-SOFT a.s., a to již 27 let. Mimo to se věnuje nadaci a charitativní činnosti. V rámci Nadace T-SOFT ETERNITY vydává též…

Další informace

Tištěná kniha

Formát / stran: 145×210, 216 stran
Datum vydání: 16. 5. 2019
ISBN: 978-80-271-2104-5

E-kniha

Velikost: 1.51 MB | 1.10 MB | 0.67 MB

Novinky