Logo

Knihy plné emocí

Statek

Statek

Strhující příběh podle skutečných událostí

Vrchovský Ladislav

Neobyčejný příběh o nezlomné lásce k rodné hroudě a také o hrdinném boji proti lidské závisti i zaslepené touze po cizím majetku. Statek je symbolem lidského odhodlání bojovat v nelehkých dobách za svůj osud, právo na svobodu a bránit svůj majetek mnohdy doslova i vlastníma rukama. Více >

Tištěná kniha 382 Kč 449 Kč - 15 %
E-kniha 325 Kč 382 Kč - 15 %
Ikona dárku
Kupte si knihu a získejte dárek - knížku ve stejné hodnotě od nás dostanete zdarma!
O knize Recenze O autorovi Další informace

O knize

Neobyčejný příběh o nezlomné lásce k rodné hroudě a také o hrdinném boji proti lidské závisti i zaslepené touze po cizím majetku.

Zcela unikátní svědectví o statku rodiny Zíků se odvíjí na pozadí rozpadu Rakousko-uherského císařství, zrodu Československé republiky, první i druhé světové války a v neposlední řadě také totalitního komunistického režimu po roce 1948 až do současnosti.

Přes všechnu nepřízeň osudu se nakonec potomkům Františka Zíky podařilo znova úspěšně hospodařit na svém statku, a to hlavně díky nezdolné víře, neutuchajícímu přesvědčení o své pravdě a zároveň neskutečně tvrdé práci, i když často za cenu nejvyšší – za cenu krve i lidských životů.

Statek je symbolem lidského odhodlání bojovat v nelehkých dobách za svůj osud, právo na svobodu a bránit svůj majetek mnohdy doslova i vlastníma rukama.

Náhled knihy

Recenze

Fascinující příběh jedné statkářské rodiny na pozadí událostí minulého století. Bonusem této knihy jsou skuteční hrdinové a velice precizní zpracování dobových reálií.
Celá recenze na kniznistripky.cz

O autorovi

Vrchovský Ladislav

Ladislav Vrchovský (*1948) je novinář, prozaik a divadelní kritik. Středoškolská studia nastoupil s cílem věnovat se literární a divadelní vědě. Svým veřejným vystoupením proti vstupu vojsk v srpnu 1968 si na dvacet let zajistil práci na dolech ostravskokarvinského revíru. V roce 1989 byl předsedou stávkového výboru Ostravsko-karvinských dolů. V prvních svobodných volbách byl zvolen za…

Další informace

Tištěná kniha

Formát / stran: 145×205, 312 stran
Datum vydání: 19. 4. 2022
ISBN: 978-80-271-3480-9

E-kniha

Velikost: 1.61 MB | 1.69 MB | 1.03 MB

Novinky