Logo

Knihy plné emocí

Stará fotografie

Stará fotografie

Strhující příběh podle skutečných událostí

Vrchovský Ladislav

Jaký je skutečný obsah slov přátelství, vlastenectví, láska k vlasti a k rodné zemi? Jsou to stále platné hodnoty? Co vede lidi k udavačství, z čeho se rodí nenávist? Hlavně na tyto otázky se pokouší najít autor odpověď prostřednictvím románu, který je zpracován na pozadí skutečných historických událostí. Více >

Tištěná kniha 149 Kč 329 Kč - 55 %
E-kniha 224 Kč 280 Kč - 20 %
Ikona dárku
Kupte si knihu a získejte dárek - knížku ve stejné hodnotě od nás dostanete zdarma!
O knize Recenze O autorovi Další informace

O knize

Zcela mimořádný příběh, inspirovaný skutečnými událostmi, nám připomíná sílu lidských hodnot a také odhodlání nepodlehnout žádnému zlu, ať už je sebevětší.

Příběh Bedřicha, Jaroslava a Heleny začíná v roce 1938 v Československu okupovaném nacisty. V té době vznikl v protektorátu Čechy a Morava odboj proti hitlerovskému Německu – ilegální armáda a organizace Obrana národa.

Co všechno se odehraje v životě hlavních hrdinů a jak dopadne v této nelehké době jejich přátelství? Proč v těžkých dobách často i ti nejlepší a nejvěrnější tak snadno převléknou kabát? Co dovede lidi k udávání svých nejbližších přátel, a dokonce rodiny? Rodí se velká nenávist vždy pouze ze strachu?
 

Náhled knihy

Recenze

V prvních dvou částech se příběh věnuje hlavně vybraným příslušníkům odboje a několika nacistům a jejich donašečům. Ve třetí části se rozjíždí detektivní zápletka a na scénu ke stávajícím postavám přichází sympatičtí vyšetřovatelé. Všechny dějové linky se zajímavě a smysluplně propojí a vytvoří promyšlený a poutavý závěr.Kniha potěší zejména čtenáře, kteří mají o protektorátu, válce a poválečných letech alespoň základní vědomosti. Bude pro ně čtením, které je bude bavit a které jim rozšíří znalosti. Pokud však o daném historickém období nic nevíte, pravděpodobně se v ději budete ztrácet.
Celou recenzi si můžete přečíst na lacultura.cz

O autorovi

Vrchovský Ladislav

Ladislav Vrchovský (*1948) je novinář, prozaik a divadelní kritik. Středoškolská studia nastoupil s cílem věnovat se literární a divadelní vědě. Svým veřejným vystoupením proti vstupu vojsk v srpnu 1968 si na dvacet let zajistil práci na dolech ostravskokarvinského revíru. V roce 1989 byl předsedou stávkového výboru Ostravsko-karvinských dolů. V prvních svobodných volbách byl zvolen za…

Další informace

Tištěná kniha

Formát / stran: 145×205, 304 stran
Datum vydání: 9. 7. 2021
ISBN: 978-80-271-3257-7

E-kniha

Velikost: 2.12 MB | 1.78 MB | 1.66 MB

Novinky