Logo

Knihy plné emocí

Šli dva, šel sám

Šli dva, šel sám

Růžička Petr

Čtivá kronika naší nedávné historie, která nenásilnou formou připomíná československé dějiny a jež nutí čtenáře k zamyšlení, jak by se sám zachoval v situacích, kdy osobní statečnost byla velmi často potrestána mučením a následným nuceným odjezdem do koncentračního tábora, nebo rovnou smrtící kulkou. Více >

Tištěná kniha 297 Kč 349 Kč - 15 %
E-kniha 252 Kč 297 Kč - 15 %
Ikona dárku
Kupte si knihu a získejte dárek - knížku ve stejné hodnotě od nás dostanete zdarma!
O knize Další informace

O knize

Bruno a Žanek jsou dva vrstevníci, které jednoho dne svede dohromady šťastná náhoda. Tím začíná příběh mimořádného přátelství, jež rámují nejen první vztahy s děvčaty, ale i společné zájmy o sport a automobily.

Spokojený život však jako údery perlíkem začnou narušovat „velké dějiny“ a pokojný a jednoduchý svět, v němž protagonisté žijí, se pomalu začíná rozpadat.

Jak ovlivní konec první republiky a začátek okupace životy a přátelství našich hrdinů?

Příběh se odehrává v kulisách mnohonárodnostního Brna druhé poloviny třicátých let dvacátého století. Osudy obyvatel, místní reálie a dobový jazyk ožívají před očima a přesvědčují tak čtenáře, že život není černobílý a že nikdy nemůžete vědět, jak byste se vy nebo vaši blízcí zachovali, kdybyste se ocitli před těžkým rozhodováním v těžké době.

Náhled knihy

Další informace

Tištěná kniha

Formát / stran: 145×205, 248 stran
Datum vydání: 19. 8. 2022
ISBN: 978-80-271-3548-6

E-kniha

Velikost: 0.86 MB | 1.71 MB | 0.68 MB

Novinky