Logo

Knihy plné emocí

Divadlo Járy Cimrmana po padesátce…

Divadlo Járy Cimrmana po padesátce…

Maleček Tomáš

V této knize je zaznamenán kompletní vývoj legendárního souboru od počátků v rozhlasovém pořadu Nealkoholická vinárna U Pavouka přes normalizační nucené přesuny, změnu režimu a odchod Ladislava Smoljaka až po nucené přestávky v účinkování v době koronavirové pandemie. Jde o historii divadla zpracovanou sezonu po sezoně. Více >

Tištěná kniha 399 Kč 499 Kč - 20 %
E-kniha 339 Kč 424 Kč - 20 %
Ikona dárku
Kupte si knihu a získejte dárek - knížku ve stejné hodnotě od nás dostanete zdarma!
O knize Recenze O autorovi Další informace

O knize

Od založení Divadla Járy Cimrmana uběhlo neuvěřitelných 55 let.

V této knize je zaznamenán kompletní vývoj legendárního souboru od počátků v rozhlasovém pořadu Nealkoholická vinárna U Pavouka přes normalizační nucené přesuny, změnu režimu a odchod Ladislava Smoljaka až po nucené přestávky v účinkování v době koronavirové pandemie. Jde o historii divadla zpracovanou sezonu po sezoně. Je v ní zahrnuto co možná nejvíce zajímavých informací za 55 let jeho působení. Unikátní jsou autentické vzpomínky, které herci poskytli autorovi v průběhu posledních dvou let. Knihu doplňuje řada dobových, dosud nepublikovaných, fotografií a zajímavých dokumentů.

Dá se s nadsázkou říci, že jde o neobjevenou truhlu se spisy o historii DJC, které se jen velmi těžko hledají v takto ucelené podobě.

Nechť vám tato kniha přinese okamžiky radosti i chvíle k zamyšlení.

Recenze

Od prapočátků Nealkoholické vinárny U Pavouka až po letošní covidové komplikace se rozkročila právě vydaná kniha Divadlo Járy Cimrmana po padesátce. Autor Tomáš Maleček v jednotlivých obdobích legendárního souboru nechává promluvit samotné členy i dobové archivy.
Celá recenze na idnes.cz

Cenu děkana Pedagogické fakulty MU za významný tvůrčí čin studentů získal minulý týden Tomáš Maleček. Vystudovaný učitel němčiny a dějepisu napsal diplomovou práci o Divadle Járy Cimrmana. Upravenou a autorizovanou od Zdeňka Svěráka ji vydal také knižně.
Celá recenze na Em.muni.cz

O autorovi

Maleček Tomáš

Narodil jsem se na významný den 21. srpna, nicméně až roku 1996. Po čtyřech letech strávených na gymnáziu jsem v roce 2015 nastoupil na pětileté studium historie a německého jazyka na Pedagogickou fakultu Masarykovy univerzity. Nikoli proto, že by mi jedna škola nestačila, ale kvůli mé stále intenzivnější touze stát se novinářem, jsem o čtyři…

Další informace

Tištěná kniha

Formát / stran: 165×235, 208 stran
Datum vydání: 24. 9. 2021
ISBN: 978-80-271-3238-6

E-kniha

Velikost: 20.28 MB | 21.75 MB

Novinky