Logo

Knihy plné emocí

V příboji pochyb

V příboji pochyb

Marcott Lindsay

Strávit léto doučováním v nádherném domě na pobřeží připadá Jane jako dobrý nápad. Jenže nic není takové, jak se na první pohled zdá. Místo je odlehlé a tajemné a z mlhy se občas ozývá podivný nářek. Jane sice miluje hrůzostrašné příběhy, ale i ona už se začíná bát. Více >

Tištěná kniha 359 Kč 449 Kč - 20 %
E-kniha 306 Kč 382 Kč - 20 %
Ikona dárku
Kupte si knihu a získejte dárek - knížku ve stejné hodnotě od nás dostanete zdarma!
O knize Recenze Další informace

O knize

Mladá scenáristka Jane přichází do odlehlého sídla tajemného boháče Evana Rochestera coby vychovatelka jeho nemanželské dcery. Panovačného zaměstnavatele však obklopuje řada záhad – především ta, co se stalo s jeho zmizelou manželkou, slavnou modelkou Beatrice, která v poslední době trpěla psychickými potížemi. Skutečně spáchala sebevraždu skokem do rozbouřeného oceánu, nebo ji Rochester zavraždil, jak se Jane někteří snaží namluvit? A pokud je doopravdy mrtvá, kdo se to pak přízračně zjevuje v mlze za okny Janina domku? Vidí snad Beatricina ducha?

Vyřešení téhle záhady nabere na naléhavosti, když se Jane do uhrančivého Evana zamiluje a stanou se z nich milenci. Minulost nad nimi visí jako bouřkový mrak a celý jejich vztah i Evanův život teď závisí na tom, zda se Jane podaří odhalit pravdu o noci, kdy Beatrice zmizela. Co když ale zjistí, že celou dobu věřila tomu nepravému?

Náhled knihy

Recenze

„Moderní americká Jane Eyrová – přepracování této gotické klasiky se autorce povedlo.“
Kirkus Reviews
 
„Nápadité přepracování gotického románu Charlotte Brontëové přináší několik příjemných odkazů na předlohu, ale odklání se od ní natolik, aby čtenářům přineslo nový a osvěžující zážitek. Jane stvořená Lindsay Marcott je působivá hlavní hrdinka.“
Library Journal
 
„Chytré a živé přepracování Jane Eyrové… napínavý příběh o šílenství a touze…“
Publishers Weekly

Některé příběhy jsou plné tajemství a čtenáři od samotného začátku netuší, komu z hlavních hrdinů mohou věřit a kdo naopak lže.Název knihy je dokonale zvolený. Pochyby totiž doprovázejí hlavní hrdinku i čtenáře od začátku příběhu až do jeho konce. Lindsay Marcott si s vámi pěkně pohraje. Používá mnoho náznaků, kterými však nic konkrétního neřekne. Takže vůbec nevíte, kam děj směřuje. Jen tušíte, že starý dům s úžasným výhledem skrývá nějaké temné tajemství. Podaří se Janie zjistit, co se s Beatrice stalo? Chcete-li znát odpověď, nenechte si tento příběh plný záhad z produkce nakladatelství Cosmopolis ujít a pusťte se do čtení!
Celá recenze na klubknihomolu.cz

Další informace

Tištěná kniha

Formát / stran: 145×205, 400 stran
Datum vydání: 29. 9. 2022
ISBN: 978-80-271-3588-2

E-kniha

Velikost: 1.82 MB | 2.47 MB | 1.22 MB

Novinky