Logo

Knihy plné emocí

Sofie, Smrťák a já

Sofie, Smrťák a já

Když vás navštíví Smrťák, začne být živo

Uhlmann Thees

Komický a zároveň dojemný román o nejdůležitějších otázkách života Více >

Tištěná kniha 79 Kč 299 Kč - 74 %
E-kniha 216 Kč 254 Kč - 15 %
Ikona dárku
Kupte si knihu a získejte dárek - knížku ve stejné hodnotě od nás dostanete zdarma!
O knize Recenze Další informace

O knize

U dveří vypravěče kdosi zazvoní. Když otevře, uvidí podivného muže, který je mu podezřele podobný, a navíc tvrdí, že je Smrt, že ho musí odvést a že mu zbývají poslední tři minuty života. V bytě se mezi nimi rozvine absurdně vtipná diskuze, kterou přeruší další zvonění. Za dveřmi stojí hrdinova bývalá přítelkyně Sofie, se kterou měl jet na návštěvu své matky a také svého sedmiletého syna, kterému sice posílá každý den pohlednici, ale už roky se s ním neviděl.

Smrťák uzná, že člověk by neměl odejít ze světa bez rozloučení, a všichni tři se vydají na výlet plný neuvěřitelných náhod a situací způsobených neobratností, s níž se Smrťák pohybuje ve světě živých. Během cesty řeší samé důležité otázky jako třeba: Musí Smrťák čurat? A pokud ano, jak to dělá?

Náhled knihy

Recenze

Ta knížka se četla báječně a skoro až jedním dechem. Je to osvěžující debut německého hudebníka, sem tam píšícího kritika, a především citlivě pozorujícího chlapa. Nemá naprosto žádné ambice, snad s výjimkou vnitřního pnutí vypsat se. Je v ní vše, co byste nečekali a dočkáte se všeho, co byste nechtěli. Vítejte na rybníce, kde led taje rychlostí hořící sirky. Super dílo, 80 procent.
Celá recenze na Krajskelisty.cz

„Uhlmannův mimořádně šarmantní literární debut stojí na velice vtipných dialozích. Takový rozhovor se Smrtí jste ještě nikdy nečetli.“ – časopis Rolling Stone

„Oslava života a lásky.“ – Christine Westermann, Frau TV

Další informace

Tištěná kniha

Formát / stran: 145×205, 240 stran
Datum vydání: 22. 1. 2020
ISBN: 978-80-271-2506-7

E-kniha

Velikost: 2.93 MB

Novinky