Logo

Knihy plné emocí

Sen o šicím stroji

Sen o šicím stroji

Pitzorno Bianca

Hořkosladký kousek historie zabydlený působivými postavami, plný dobových detailů a atmosféry. Jeho hrdiny jsou chudá švadlena vyprávějící svůj příběh, v němž se střídají veselé chvíle s tragickými, a šicí stroj, který jí nakonec zachrání dobré jméno i svobodu. Více >

Tištěná kniha 299 Kč 399 Kč - 25 %
E-kniha 254 Kč 339 Kč - 25 %
Ikona dárku
Kupte si knihu a získejte dárek - knížku ve stejné hodnotě od nás dostanete zdarma!
O knize Recenze Další informace

O knize

Na počátku minulého století žila v jednom italském městečku mladá švadlena, která docházela do bohatých rodin, aby tam šila a opravovala oblečení a prádlo. Sama se naučila číst a psát, zamilovala se do opery a milostných románů, ale jejím největším snem byl šicí stroj. Úžasný vynález, který by jí zajistil dobrý život a nezávislost.

Musí se ale spokojit s tím, že šije na strojích, které mají v bohatých domech, kam dochází. A zatímco svým zákaznicím mlčky bere míry a šije šaty, vyslechne vzrušující příběhy, které si dámy šeptem sdělují, pozná jejich sny a touhy i rodinná tajemství, která měla zůstat navěky utajena. Když se ale nakonec stane hrdinkou svého vlastního příběhu, musí rychle dospět a ze všech sil bránit svou svobodu ve světě ovládaném mocnými a bohatými.
 

Recenze

Nádhera. Dojemné, ale přitom nikoli líčené, tak aby čtenář měl slzy v očích. Před autorkou smekám. Jistě čtení spíš pro ženy, ale je to psané takovým tím stylem rychlého vyprávění. Báječné!" Celá recenze na: www.kniznitoulky.cz

Romantický román, od něhož se čtenář neodrtrhne, je poutavou historickou fikcí z počátku dvacátého století, odehrávající se v blíže neurčeném italském městečku. Postavy i příběhy jsou sice dílem invence Biancy Pirzorno, vycházejí však ze skutečných událostí, jež jí vyprávěla babička, současnice románové „námezdní švadleny“, kterou si najímaly bohaté zákaznice, zvyklé mít módní šaty „na míru“. Osudem zkoušená románová hrdinka byla nucena vyrovnávat se s mnoha obtížemi, aby uhájila své životní štěstí. O tom i tehdejší době vypovídá čtivý román s poutavým osobním příběhem, který zaujme od prvních stránek."
Celá recenze na: www.asenior.cz

Další informace

Tištěná kniha

Formát / stran: 145×205, 256 stran
Datum vydání: 3. 8. 2023
ISBN: 978-80-271-3848-7

E-kniha

Velikost: 1.53 MB | 3.16 MB | 0.53 MB

Novinky