Logo

Knihy plné emocí

NE/PROMLČENO

NE/PROMLČENO

Divoké devadesátky, mafiánské popravy a skutečné zločiny, které mění osudy

Nepromlčíme

Skutečné zločiny a fakt, že jejich pachatelé jsou po letech beztrestní, inspirovaly nejen film PROMLČENO s Karlem Rodenem v hlavní roli, ale také publikaci, která tyto zločiny mapuje. Více >

Tištěná kniha 382 Kč 449 Kč - 15 %
E-kniha 325 Kč 382 Kč - 15 %
Ikona dárku
Kupte si knihu a získejte dárek - knížku ve stejné hodnotě od nás dostanete zdarma!
O knize Recenze Další informace

O knize

U některých zločinů může dopadení pachatele trvat několik let, někdy mohou dokonce pachatelé zůstat nepotrestaní i přesto, že je zločin objasněn. Kvůli promlčecí lhůtě si tak vrazi mohou často po letech oddechnout a přestat se ohlížet přes rameno.

Spolek Nepromlčíme právě na takové kauzy upozorňuje a představuje je veřejnosti pomocí krátkých dokumentů, článků a nyní i této publikace. V ní tedy najdete mimo jiné příběh mladých žen, které někdo brutálně zavraždil a vyňal jim orgány, Honzíka, který si odešel hrát s kamarádem, ale nikdy k němu nedorazil, nebo oblíbené učitelky, která byla prostě jen ve špatnou chvíli na špatném místě. Některé případy ze zahraničí nám ale dávají naději, že i po mnoha letech lze pachatele nalézt.

Podle psychiatra Cyrila Höschla má dopadení viníka totiž kromě jiných funkcí ve společnosti i terapeutický účinek na oběti i pozůstalé. Ukazuje jim totiž, že spravedlnosti se lze domoci.

Náhled knihy

Recenze

Určitě je dobře, že tato publikace vyšla a že má spolu s filmem Promlčeno (který šel současně s vydáním knihy do kin a je inspirován skutečným příběhem), šanci oslovit širokou veřejnost. Kéž by kniha vyvolala novou diskuzi o nutnosti zrušení promlčecích lhůt u těžkých zločinů, aby každá oběť mohla dojít nějaké satisfakce, jedno v jakém čase. Titul doporučuji k přečtení všem, komu není lhostejné, že násilí zůstává u nás nepotrestáno.
Celou recenzi si můžete přečíst zde klubknihomolu.cz

Další informace

Tištěná kniha

Formát / stran: 170×235, 200 stran
Datum vydání: 20. 4. 2022
ISBN: 978-80-271-3721-3

E-kniha

Velikost: 11.81 MB | 11.44 MB | 10.87 MB

Novinky