Logo

Knihy plné emocí

Křehká krása

Křehká krása

Durst-Benningová Petra

Tři osiřelé sestry se snaží přežít v drsném prostředí sklářské vesnice na konci 19. století. Musí bojovat proti tradicím a předsudkům, aby uhájily svou nezávislost a svobodu. Více >

Tištěná kniha 225 Kč 449 Kč - 50 %
E-kniha 306 Kč 382 Kč - 20 %
Ikona dárku
Kupte si knihu a získejte dárek - knížku ve stejné hodnotě od nás dostanete zdarma!
O knize Recenze Další informace

O knize

V durynské vesnici Lauscha běžel život po staletí stále stejně. Zdejší skláři byli vyhlášení svým uměním, které předávali z otce na syna. Joost Steinmann vedl úspěšnou rodinnou dílnu, přestože měl jen tři dcery. Když ale nečekaně zemřel, zůstaly Johanna, Ruth a Marie bez peněz. Jak mají tři osamělé ženy přežít v mužském světě? Podle tradice bylo foukání skla vyhrazeno pouze mužům, ženy mohly jen pomáhat se zdobením.

Nezbylo jim nic jiného než přijmout práci u konkurence. Ani celodenní dřina jim ale nezajistila dost prostředků k přežití. Nejstarší Johanna se proto vydala do města, kde se stala asistentkou jednoho ze zdejších obchodníků, který prodával sklo do celého světa. Ruth se rozhodla získat bohatého manžela a nejmladší Marii, stále zasněnou a tichou, natolik uchvátilo jiskřivé kouzlo skla, že porušila všechna pravidla a tajně usedla ke kahanu svého otce.

Všechny tři ale budou muset ještě zdolat mnoho překážek a spojit síly, aby si splnily svůj sen o nezávislosti a svobodě.

Náhled knihy

Recenze

Příběh je rozdělený na dvě části. První část plyne pomalu a opravdu detailně popisuje pocity, myšlenky a zážitky hrdinek. Výhodou však je, že se s těmito ženami můžete dokonale seznámit. Nejsympatičtější z nich je zasněná Marie. Oblíbit si lze i pragmatickou Johannu. O něco horší je to s naivní Ruth. Druhá část se zaměřuje pouze na zlomové události. Vyprávění se zrychluje a dochází nejen k několika dramatickým, ale i velmi šťastným chvílím. Konec pravděpodobně nepřekvapí, ale kromě toho, že se k příběhu skvěle hodí, podtrhuje také jeho optimistické vyznění. Umožní vám zasnít se, prožít pohádkovou lásku a procítit radost ze splněných snů.
Celá recenze na lacultura.cz

Příběh tří mladých žen v době, která ještě úplně moc ženám nepřála, mě dostal. Tak krásně se to četlo, tak dobře mi s nimi bylo, byť některé životní situace, které osud dívkám nachystal, nebyly vůbec lehké, právě naopak, i přesto v sobě příběh stále skrýval určitou naději v lepší zítřky. Všechny tři sestry, byť každá byla úplně jiná měly jedno společné - byly to bojovnice. A já doufám, že se dočkáme u nás dalšího pokračování, protože potřebuji vědět, jaké byly další osudy dívek. Celou recenzi si můžete přečíst na kniznistripky.cz

Další informace

Tištěná kniha

Formát / stran: 145×205, 464 stran
Datum vydání: 23. 6. 2021
ISBN: 978-80-271-1288-3

E-kniha

Velikost: 1.47 MB | 3.01 MB | 1.18 MB

Novinky