Logo

Knihy plné emocí

Kdo je bez hříchu

Kdo je bez hříchu

Svernström Bo

V jedenácti prý zabil kamaráda a to, že si nic nepamatoval, jen potvrdilo jeho vinu. Po letech tomu sám uvěřil. Dokud se neobjevila naděje, že vše mohlo být jinak. Více >

Tištěná kniha 199 Kč 449 Kč - 56 %
E-kniha 325 Kč 382 Kč - 15 %
Ikona dárku
Kupte si knihu a získejte dárek - knížku ve stejné hodnotě od nás dostanete zdarma!
O knize Recenze Další informace

O knize

Robert Lindström má tajemství – v jedenácti letech zabil svého stejně starého kamaráda Maxe kusem betonu. Alespoň podle policie. On sám si však z vraždy nic nepamatuje. Kvůli nízkému věku nebyl nikdy souzen, přesto byl odebrán rodičům, prošel výchovným ústavem a pěstounskou péčí.

Po osmadvaceti letech osamělého a temného života u jeho dveří zazvoní novinářka Lexa a nabídne mu, že spolu o tom osudném létě, kdy byl Max nalezen mrtvý, napíšou knihu. Je přesvědčena o Robertově nevině. Proč ale on sám trvá na tom, že je vrah?

Na stockholmském předměstí, kde Robert vyrůstal a kam se po letech vrátil, aby si osvěžil paměť, je nalezena mrtvá holčička a začnou mizet další děti. Náhoda?

Vyšetřování policii přivádí stále blíž k Robertovi…

Náhled knihy

Recenze

„Jakmile se necháte ukolébat a myslíte si, že už vás nic nepřekvapí, autor vám vyrazí dech novým zvratem.“ Aftonbladet

Mezi moje slabé stránky patří měkkosrdcatost, a tak se povětšinou severské krimi vyhýbám – je v ní cosi ponurého, co se na mě otiskne a „tlačí mě na mozku“. Přesto musím přiznat, že jsem těchto necelých 500 stran knihomolsky slupla za dvě odpoledne. Bylo to čtivé, napínavé, poutavé. Ano, od druhé poloviny knihy máte svého favorita na vraha, ale autor umí vkládat prvky způsobující vaše zaváhání nad svým úsudkem a také umí poskytnout uspokojivý závěr. Jedno Vám ale řeknu – do Švédska se teda stěhovat nebudu, je to tam jako v Midsomeru…

Celá recenze na lacultura.cz

Další informace

Tištěná kniha

Formát / stran: 145×205, 448 stran
Datum vydání: 22. 4. 2021
ISBN: 978-80-271-1685-0

E-kniha

Velikost: 1.60 MB | 2.28 MB | 1.32 MB

Novinky