Logo

Knihy plné emocí

Dopisy od Sisi

Dopisy od Sisi

Dosud nezveřejněná korespondence císařovny

Beňaková Dagmar

Dopisy od Sisi nabízejí jedinečnou možnost začíst se do 24 Alžbětiných dosud nepublikovaných osobních psaní, která pocházejí z Tajného domácího archivu rodu Wittelsbachů. Kniha představí Alžbětu v různých životních etapách, se všemi jejími radostmi i starostmi. Český překlad dopisů doplňují skeny vybraných originálů a erudovaný výklad autorky. Více >

Je nám líto, ale tato kniha je bohužel vyprodaná
O knize O autorovi Další informace

O knize

O rakouské císařovně Sisi bylo napsáno mnoho knih. Jen málo z nich ale vychází z autentických primárních pramenů. A ještě méně se jich opírá o její vlastnoručně psané dopisy.

Dopisy od Sisi nabízejí jedinečnou možnost začíst se do 24 Alžbětiných dosud nepublikovaných osobních psaní, která pocházejí z Tajného domácího archivu rodu Wittelsbachů. Jedná se o nesmírně vzácné dokumenty, umožňující čtenářům poznat císařovnu osobně.

Co svěřovala jejich adresátům? Jaký k nim měla vztah? Co o ní vypovídá její osobitý rukopis? Jak se její korespondence měnila v čase? Kniha představí Alžbětu v různých životních etapách, se všemi jejími radostmi i starostmi.

Český překlad dopisů doplňují skeny vybraných originálů a erudovaný výklad autorky.

Náhled knihy

O autorovi

Beňaková Dagmar

JUDr. PhDr. Dagmar Beňaková, Ph.D., LL.M., vystudovala Právnickou fakultu Univerzity Karlovy v Praze a rovněž Fakultu sociálních věd Univerzity Karlovy v Praze (obor německá a rakouská studia). Absolvovala řadu zahraničních pobytů, během nichž se věnovala právu, historii i cizím jazykům. Nyní pracuje na Ministerstvu zahraničních věcí České republiky. V minulosti externě vyučovala na Právnické fakultě…

Další knihy autora

Další informace

Tištěná kniha

Formát / stran: 165×235, 120 stran
Datum vydání: 23. 8. 2023
ISBN: 978-80-271-5077-9

E-kniha

Velikost: 8.00 MB | 3.29 MB | 4.82 MB

Novinky