Logo

Knihy plné emocí

Dirigentka

Dirigentka

Petersová Maria

Fascinující životní příběh Antonie Bricové, talentované a neústupné ženy, která si vybojovala cestu na vrchol mužského světa. Více >

Tištěná kniha 319 Kč 399 Kč - 20 %
E-kniha 271 Kč 339 Kč - 20 %
Ikona dárku
Kupte si knihu a získejte dárek - knížku ve stejné hodnotě od nás dostanete zdarma!
O knize Recenze Další informace

O knize

Antonia má sen, že jednou bude dirigovat mezinárodně uznávaný orchestr. Problém je ale v tom, že je žena a píše se rok 1926. Od dívek se očekává, že se vdají a budou mít děti, ne že půjdou na konzervatoř. Ona je ale pevně odhodlaná jít za svým. Studuje hru na klavír a po nocích hraje v jazzovém klubu.
Na koncertě se seznámí s manažerem Frankem, mladíkem z bohaté rodiny, který má mnoho kontaktů mezi hudebníky. Přestože pocházejí z různých společenských vrstev, zdá se, že jejich láska všechno překoná.
Když Antonia konečně dostane příležitost studovat dirigentský kurz, stojí před nemožnou volbou – má poslechnout své srdce, nebo se vydat za možná nesplnitelným snem?

Náhled knihy

Recenze

Na tuhle knihu jsem byla hodně zvědavá. Klasickou hudbu mám ráda a příběh o první úspěšné ženské dirigentce? To jsem si nemohla nechat ujít. Tak tohle byla bomba! Miluji příběhy, kde ženy bojují za svoje sny a tady je to ještě umocněné tím, že je kniha inspirovaná podle skutečného příběhu první úspěšné dirigentky. Dirigentka je příběhem o Antonii Brickové alias Willy, která ačkoliv neměla jednoduchý život, rozhodně se nebála jít si za svým snem. Dirigentka je prostě příběh, který vás uhrane.
Celá recenze zde nasknizni-svet.blogspot.com

Kromě silného příběhu odhodlané ženy v knize najdete i spoustu zajímavostí o klasické hudbě. Nechybí ani láska. Ta však nehraje velkou roli, protože nejdůležitější je zde Antonia a její sen. Příběh končí jejím velkým triumfem a o tom, jak její život vypadal později, se dočtete v krátkém dodatku. Aby bylo vyprávění atraktivnější, přidala do Antoniina života autorka i vymyšlené události a osoby. Propletení těchto prvků se skutečností je nesmírně zdařilé, a tak při čtení uvěříte každému slovu. Kniha Dirigentka tak nabízí fascinující příběh se silným poselstvím, na který budete myslet ještě dlouho po dočtení.
Celá recenze na lacultura.cz

Další informace

Tištěná kniha

Formát / stran: 145×205, 272 stran
Datum vydání: 14. 10. 2022
ISBN: 978-80-271-3651-3

E-kniha

Velikost: 1.61 MB | 1.41 MB | 0.75 MB

Novinky