Logo

Knihy plné emocí

Děti holocaustu

Děti holocaustu

Zullo Allan, Bovsunová Mara

Skutečné příběhy „dětí holocaustu“ představují strhující životní osudy devíti židovských dětí, které musely přežít hrůzy holocaustu po celé Evropě. V době největších zvěrstev, která se kdy děla, muselo každé z nich prožít své osobní peklo a projít noční můrou druhé světové války. Více >

Tištěná kniha 254 Kč 299 Kč - 15 %
E-kniha 216 Kč 254 Kč - 15 %
Ikona dárku
Kupte si knihu a získejte dárek - knížku ve stejné hodnotě od nás dostanete zdarma!
O knize Recenze Další informace

O knize

„Přežiju. Musím. Až válka skončí, musím být ta, která lidem řekne o naší rodině.“
 
Příběhy „dětí holocaustu“ představují strhující životní osudy devíti židovských dětí, které musely přežít hrůzy holocaustu po celé Evropě. V době největších zvěrstev, která se kdy děla, muselo každé z nich prožít své osobní peklo a projít noční můrou druhé světové války.

Tato kniha je pomníkem jejich odvahy tváří tvář smrti. A také oslavou lidského ducha – vůle překonat nevýslovné hrůzy, vůle zvítězit nad zlem, vůle žít. Lidé v příbězích vlastně mají jednu společnou vlastnost – hluboko ve svém srdci věřili, že budou žít, i když mnoho jiných kolem nich umíralo.
 
„Vím, že vznikne lepší svět, až tahle válka skončí. Nemůže to být tak zlé napořád.“

Náhled knihy

Recenze

Jedná se o skvělou, čtivou knihu, která navzdory těžkému tématu, je psána s lehkostí. Oslava odvahy a statečnosti prostřednictvím příběhů, jenž se reálně staly. Celý text mě odzbrojil, i když sloh není nijak složitý, přesto dokázal zacílit a zaujmout. Moc jsem uvítala ono osvětlení, které následovalo po každém příběhu a nenechávalo na pochybách, co se s daným dítětem dělo dál.
Celá recenze na Cbdb.cz

Kdybyste se mě teď v tuto chvíli zeptali, jaká je má nejoblíbenější kniha tohoto roku, která mě dostala vším a všem ji budu doporučovat, tak je to právě tato. Nebudu chodit kolem horké kaše a řeknu to hned!
Tohle bylo prostě SKVĚLÉ! Bylo tam vše v co jsem doufala a také jsem se dozvěděla něco nového, což u tohoto žánru vždy vítám s otevřenou náručí. 
Celá recenze na Readingwithlu.blogspot.com

A co jsem na knize Děti holocaustu asi nejvíce obdivovala, a nejvíce mne zajímalo, tak byly životní osudy všech hrdinů, které nastaly po skončení druhé světové války.
Autoři za každý příběh v pár větách shrnuli život, který daný přeživší vedl po tom, co zvládl svou strastiplnou pouť. To, že jsem si přečetla, kolik měli potom dětí, kolik vnoučat, kde pracovali, co dělali, kde bydleli, mě naplňovalo takovým zvláštním pocitem klidu, že i přes všechno, co se jim dělo, nezanevřeli na svět a dokázali žít jako „normální“ lidé.
Celá recenze na Daramegan.cz

Děti holocaustu jsou další zajímavou knihou popisující utlačování židů. Nabízí hned několik lidských příběhů, které ve vás zanechají velice smutné pocity. Všechny naštěstí končí alespoň částečně šťastně, jestli se to tak dá při dané situaci říct. Aktéři této knihy totiž přežili a díky tomu nám mohli vyprávět svůj nelehký životní příběh.
Celá recenze na webu Lukbook.cz

Tato knížka je skvělým úvodem do problematiky holocaustu pro mladé čtenáře. Ačkoliv jsou v ní popisovány pravdivé zážitky, dětský pohled brutalitu té doby trochu změkčuje. Potřebujeme více podobných knih.
Cameron, Goodreads.com
 
Každá kapitola vypráví příběh dítěte během hrůzovlády Třetí říše. Dohromady pak vytváří až neuvěřitelnou kompozici pravdivých příběhů za nacistické okupace a důležitou připomínku pro nás pro všechny. Znát historii je nutností.
Cherie, Goodreads.com
 
Kdykoliv si můžeme přečíst o holocaustu a o tom, co všechno se stalo, je to dobrá věc! Věc, o které musíme uvažovat a znát ji proto, aby se neopakovala…
Rebekah, Amazon.com
 
 
Tuhle knihu jsem nemohla odložit. Přestože není rozsáhlá, otevřela mi oči ohledně hrůz, které museli Židé prožít. Rozhodně ji doporučím nejen svým vnukům.
Ehelyn, Amazon.co.uk
 
 
Tohle si prostě musíte přečíst. Nedovedeme si ani představit, co všechno ti ubozí lidé museli prožít. Jsem opravdu šťastná, že jsem se narodila až po válce, a zároveň hrdá na každého z přeživších.
Fionamarshall, Amazon.co.uk

Další informace

Tištěná kniha

Formát / stran: 130×190, 296 stran
Datum vydání: 3. 10. 2019
ISBN: 978-80-247-2136-1

E-kniha

Velikost: 1.18 MB | 2.27 MB | 0.46 MB

Novinky