Logo

Knihy plné emocí

Byli jsme mladí a stateční

Byli jsme mladí a stateční

Gaynorová Hazel

Místo vánočních prázdnin přišla noční můra. Jak se mají učitelé postarat o svěřené děti, když jsou vydáni napospas nepřátelské armádě a dozorcům v japonském internačním táboře? Více >

Tištěná kniha 339 Kč 399 Kč - 15 %
E-kniha 288 Kč 339 Kč - 15 %
Ikona dárku
Kupte si knihu a získejte dárek - knížku ve stejné hodnotě od nás dostanete zdarma!
O knize Recenze Další informace

O knize

Děti v internátní škole ve Čchü-fu stejně jako každý rok nedočkavě vyhlížely Vánoce. Většina z nich se na prázdniny rozjela za svými rodiči, kteří pracovali jako diplomaté a misionáři po celé Číně. Psal se však rok 1941 a kvůli nejisté situaci některé z nich odjet nemohly. Učitelé jejich volný čas vyplnili sportem, soutěžením a získáváním skautských odznaků.

A pak do školy vstoupila válka v podobě japonských vojáků. Učitelé se s dětmi museli vydat na dlouhý pěší pochod do internačního tábora, kde vládla krutost a přísné tresty. Jak mají nahradit rodiče více než stovce dětí? Jak je udržet živé a zdravé, když nemají dost jídla, oblečení ani léků?

Náhled knihy

Recenze

„Tento příběh o odvaze a síle vás přiměje věřit, že duch hrdinství je v každém z nás.“

  • Lisa Wingateová, autorka knih Než jsme byly tvoje a Kniha ztracených přátel
 
„Romány Hazel Gaynorové vycházejí z důkladných rešerší a jsou tak bohaté na detaily, že si nemůžete pomoct a necháte se unášet časem a vzdálenými místy a prožíváte drama prostřednictvím postav tak skutečných, že máte pocit, jako byste se pohybovali mezi nimi. Prostě čtenářská lahůdka.“
  • Liz Nugentová, autorka knih V úkrytu a Hádanka jménem Oliver
Ano, je to další kniha z období druhé světové války, ano, je jich na trhu mnoho, ano, ne každá z nich stojí za přečtení, ale tato rozhodně ano. Je to kniha, kdy vás bude čtení bolet, při spoustě pasáží jsem měla slzy v očích a zas a znovu jsem si říkala - proboha, proč se něco takového dělo... Děti byly úžasné, statečné a jejich učitelé by zasloužili metál za to, co pro ně dělali. Kniha se opravdu nečte vůbec s lehkým srdcem, ale autorka má dar vás chytnout a nepustit. Dozvíte se spoustu zajímavých informací, podíváte se na krutosti války očima dítěte. Pro mě to byl velmi cenný příběh, kniha, kterou jsem přečetla zhruba před třemi týdny a pořád na ni myslím. Máte-li rádi knihy z doby druhé světové války dle skutečných událostí a chcete si přečíst zase něco trochu jiného z této doby, určitě se po Mladých a statečných podívejte.
Celá recenze na kniznistripky.cz

Strhující příběh o lidské odvaze, vzájemné podpoře a obětavosti se díky vypravěčskému umění autorky čte jedním dechem a dlouho zůstává v paměti.
Celou recenzi si můžete přečíst na eseznam.cz

Další informace

Tištěná kniha

Formát / stran: 145×205, 384 stran
Datum vydání: 13. 10. 2021
ISBN: 978-80-271-3046-7

E-kniha

Velikost: 1.61 MB | 2.21 MB | 1.03 MB

Novinky